Kunstgrasvelden

De afgelopen decennia zijn er in Nederland ongeveer 2.000 kunstgrasvelden met rubberkorrels aangelegd. Doorgaans bestaat een kunstgrasveld uit een vulkanische sporttechnische laag, een laag zand en het daadwerkelijke kunstgras dat ingestrooid wordt met een infill materiaal, zoals rubberkorrels. Deze korrels zijn gemaakt van rubber uit oude autobanden, wat verontreiniging rondom het sportveld kan veroorzaken.

BRL2000/6000 protocol 2001/6001

Grondslag is expert in het vaststellen van verontreinigingen rondom sportvelden en het succesvol saneren van de aangetroffen gevallen. Grondslag werkt conform BRL2000/6000 protocol 2001/6001 om degelijk onderzoek te garanderen.

Als het gaat om vervangen en hergebruiken van de secundaire bouwstoffen van het kunstgrasveld, bent u bij Grondslag op het juiste adres. Wij kijken graag met u mee en brengen na het onderzoek een passend advies uit. Op basis van dit advies wordt er een keuze gemaakt over wat in uw situatie de beste oplossing is. Bij afvoer en hergebruik van de grondstromen werken wij onder de BRL1000 protocol 1001/1002, of voeren wij indicatieve onderzoeken uit conform de publicaties van de branchevereniging*.

Zomer- en winterseizoen

In de planning wordt, in overleg met de sportclubs, rekening gehouden met het zomer- en winterseizoen. Grondslag werkt met ervaren mensen die ‘luiken’ in de kunstgrasmat snijden en deze vervolgens vakkundig dichtmaken. Zo hoeven de activiteiten niet te lijden onder de onderzoeksinspanningen en kan er ook na het onderzoek nog gebruik gemaakt worden van de kunstgrasmat.

*’Zorgplicht document milieu kunstgrasvelden: januari 2020’

Vervangen en hergebruiken kunstgrasvelden

Wilt u advies over het vervangen en hergebruiken van secundaire bouwstoffen van uw kunstgrasveld? Neem direct contact met ons op.

Heeft u advies over bodemonderzoek nodig of wilt u een bodemonderzoek door Grondslag laten uitvoeren?